U kući u Zagrebu sedam radnika iz BiH se otrovalo ugljen monoksidom, jedan preminuo

Sedam radnika, državljana BiH, otrovalo se ugljen monoksidom sinoć oko 23 sata u kući u Zagrebu. Od posljedica trovanja preminuo je 57-godišnjak.

Od ostalih šest otrovanih muškaraca, najstariji ima 42 godine, najmlađi 21. Oni su prevezeni i smješteni u zagrebačke bolnice.

– Došli su pod rotirkama. Ljudi su bili omamljeni, bilo je u pola noći. Nismo uspjeli vidjeti sve. Tu su živjeli neki radnici, ali koji tačno i za koga ne znamo. Bilo je jako puno policije – rekle su jutros komšije u naselju Resnik, pišu 24sata.hr.

Zagrebački vatrogasci su sinoć oko 23:45 sati primila poziv iz policije za pomoć oko otvaranja stana na lokaciji Resnik u Zagrebu. Nakon što su izašli na teren potvrdilo se da se radi o curenju ugljen monoksida iz bojlera.

Vlasnik kuće Marijan Kukas je izjavio da već sedam godina iznajmljuje kuću jednoj firmi, a da su otrovani radnici koji su stigli jučer.

– Jučer su stigli, a danas završili u bolnici. Strašno. Ja sam redovno servisirao bojler i nikad nije bilo problema, ali nemam papir da je sve čisto jer mi je servisiranje radio prijatelj. Iz policije su mi rekli da moraju napraviti uviđaj pa će tačno znati – rekao nam je Marijan.

Gradska plinara Zagreb je preuzela pregled svih instalacija u objektu.

Kakanjinfo/24sata.hr