U sali O.Š “15.April” održan do sada jedan od najvećih skupova SDA Kakanj

img_3855

SDA Kakanj je večeras nastavila sa svojim predizbornim skupovima.

Ekipa tima DJELA, A NE RIJEČI boravila je u Doboju.

Vrlo upečatljiv govor na početku je održao Predsjednik SDA Kakanj gdin. Zaimović, koji je navodeći sve projekte realizirane u mandatu 2012-2016 posebno istakao važnost glasanja za žene jer često žene mogu biti efikasnije u rješavanju problema od muškaraca.

Gospodin Zaimović je istakao stručnost i poštenje kandidata SDA naglašivši da ovi kandidati mogu nositi započete projekte razvoja općine Kakanj.

img_3578
Obraćanje predsjednika OO SDA Kakanj, gdin. Zaimovića

U ime kandidata su se obratili: gdin. Kemal Hadžic koji se zahvalio za prisustvo svim posjetiocima i pozvao je sve da 02. oktobra svoj glas daju kandidatima SDA i Nermina Mandru kao kandidata za načelnika Općine Kakanj.

img_3637
Obraćanje kandidata za Općinsko vijeće Kakanj, gdin. Kemala Hadžića

Prigodnim riječima skupu se obratila i Indira Omerhodžić koja je u kratkim crtama obrazložila zašto je slogan SDA Kakanj DJELA, A NE RIJEČI!  Gđ. Omerhodžić prisutnim mještanima je predstavila nekoliko projekata koji su implementirani u protekle četiri godine. Uz poziv prema svojim komšijama, mještanima naselja Doboj, da glasaju za SDA kandidate i načelnika Mandru, poseban akcenat je stavljen na glasanju za kandidatkinjama SDA Kakanj za Općinsko vijeće Kakanj.

img_3662
Obraćanje kandidatkinje za Općinsko vijeće Kakanj, gđ. Indire Omerhodžić

Kandidat za Općinsko vijeće Kakanj, gdin. Adnan Ibrahimspahić naglasio je značajnu činjenicu da su mnogobrojni projekti u Kaknju realizovani bez kreditnih zaduženja.

img_3681
Obraćanje kandidata za Općinsko vijeće gdin. Adnana Ibrahimspahića

Nosilac liste Džemal Bečirhodžić je u svom obraćanju pozdravivši sve prisutne naveo samo neke od razloga zašto glasati za načelnika Mandru naglasivši njegovu sposobnost borbe za Kakanj i interese kakanjskog čovjeka. Naveo je da je gospodin Mandra najbolje rješenje za razvoj općine Kakanj i izgradnju infrastrukturnih objekata, a s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i stvaranja boljeg poslovnog ambijenta.

img_3703
Obraćanje gdin. Džemala Bečirhodžića, nosioca liste SDA Kakanj za Općinsko vijeće Kakanj

Prisutnima obratio kandidat SDA-SBB za načelnika Općine Kakanj gospodin Nermin Mandra. Gospodin Mandra se zahvalio za glasove koje su SDA i on dobili na Lokalnim izborima 2012 godine ističući jaku podršku ovog kraja Stranci demokratske akcije.

img_3855
Obraćanje gdin. Nermina Mandre, kandidata SDA-SBB za načelnika Općine Kakanj

Na početku je naglasio šta je zatekao izborom na mjesto načelnika Općine Kakanj: nedovoljan budžet, uništena infrastruktura, apatičan sistem, nerazvijen sistem privlačenja novih investitora. Zatim se osvrnuo samo na najznačajnije projekte koji su realizovali u posljednje četiri godine: nova zgrada Općine, poduzetnička zona, sistem daljinskog grijanja, video nadzor općine, podzemni kontejneri ali što je najvaznije novi inovativan set mjera za razvoj poduzetništva stavljajući akcenat na lokalni ekonomski razvoj i podsticaje u privredi i poljoprivredi. Poslije predstavljanja kandidata upriličcen je prigodan muzički program i druženje sa kandidatima.

img_3610

Fotogaleriju sa skupa možete pogledati na facebook  linku;  https://www.facebook.com/kakanjinfo/photos/?tab=album&album_id=1282176215147663