U toku pripreme za večerašnji spektakl: Reprezentacija BiH u mininogometu igra revijalnu utakmicu protiv igrača iz nogometnih klubova Premijer lige BiH, na poluvremenu igraju pjetlići “Rudara” i “Mladosti”

15007971_10210738424958908_1193961218_o-660x330

Sa ponosom najavljujemo još jedan spektakl i veliki sportski događaj u Kaknju. U Sportskoj dvorani Kakanj, 10.novembra 2016.godine, sa početkom u 19:00 sati, bit će odigrana revijalna utakmica između Reprezentacije BiH u mininogometu koju predvodi selektor Josip Kupreškić i ekipe koju će činiti igrači nogometnih klubova koji nastupaju u BH Telecom Premijer ligi BiH (da ne bi bilo zabune u pitanju je Premijer liga, ne liga u mininogometu).

Radi se o sportskom događaju humanitarnog karaktera obzirom da je prihod od ulaznica namijenjen za liječenje Kobilica Imada i Škulj Belmina, mladih ljudi iz Kaknja čije liječenje zahtijeva velika finansijska sredstva.

Cijena ulaznice iznosi 3 KM.

Ulaznice se mogu kupiti u vremenskom periodu od 08:00 do 15:30 sati na info-pultu Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

“Pozivam sve građane da prisustvuju ovom revijalnom meču. U prodaju smo pustili 1.000 ulaznica po cijeni od 3 KM. Radi se o utakmici humanitarnog karaktera. Ovo će zaista biti nesvakidašnji događaj obzirom da će u Sportskoj dvorani biti postavljena umjetna trava i novi golovi, prema pravilima po kojima se igraju mininogometne utakmice. Na poluvremenu će biti upriličena utakmica između pjetlića nogometnih klubova Rudar i Mladost”, rekao je Aldin Šljivo, direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj

“Uopće nema sumnje, svih 1.000 ulaznica ćemo prodati, ali nam je cilj i da dvorana bude puna. Zato pozivamo sve one koji kupe ulaznicu da prisustvuju utakmici i da uživaju u mininogometu. Ukoliko budu spriječeni da dođu u Sportsku dvoranu molimo da svoje ulaznice daruju nekome drugom ko će doći na utakmicu. Dakle, cilj je puna dvorana, zato pozivam ljubitelje sporta da dođu na utakmicu”, rekao je Samir Lušija, predstavnik Sportskog saveza općine Kakanj.

Josip Kupreškić, selektor Mininogometne reprezentacije BiH, je izrazio zadovoljstvo što se ova humana priča dešava u Kaknju-gradu sporta, te je svim ljubiteljima sporta koji dođu u Sportsku dvoranu Kakanj poručio da ih očekuje lijep ambijent, mnoštvo lijepih poteza i golova, i druge čari nogometne igre.

Aldin Đidić, predstavnik  Sindikata profesionalnih nogometaša u BiH, je rekao da je učešće na utakmicama humanitarnog karaktera jedna od redovnih aktivnosti Sindikata i da će i u budućem periodu profesionalni nogometaši učestvovati u ovakvim humanim aktivnostima tamo gdje općinske ili gradske vlasti izraze želju da organiziraju takve događaja, kao što je to u ovom slučaju učinila Općina Kakanj. Uputio je i zahvalnost klubovima Premijer lige BiH koji će za ovu utakmicu angažirati po jednog svog igrača, te je naglasio da će osim aktivnih profesionalnih igrača na meču nastupiti i igrači koji su završili profesionalne nogometne karijere.

ut10 Organizatori utakmice su Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC) i Sportski savez općine Kakanj. Partneri u  organizaciji su Mininogometna udruga BiH i Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH.

Pokrovitelji revijalne utakmice su JU KSC Kakanj, Sportski savez općine Kakanj i mininogometna reprezentacija BiH. Finansijski pokrovitelj utakmice je Općina Kakanj.

Medijski pokrovitelji su NTV IC Kakanj, Radio Kakanj, Kaportal.ba, Kakanjlive, www.kakanj-x.com i Kakanjinfo.

Sve građane pozivamo da prisustvuju ovom velikom sportskom događaju.

Reprezentacija BiH u mininogometu osvojila je 2015.godine treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Vrsaru (Republika Hrvatska). Naši reprezentativci su u Vrsar  putovali u četiri automobila. Tamo su bili smješteni u kamp naselju, o svom trošku, ali ih ništa nije spriječilo da pobijede zemlje poput Walesa, Kazahstana, Španjolske, Poljske, Češke Republike. Naša reprezentacija u mininogometu na Europskom prvenstvu imala je i najboljeg strijelca. Marko Vujica je sa sedam golova postao najbolji strijelac i dobio je zlatnu kopačku.