Upriličene radionice za učenike srednjih škola o značaju i važnosti šuma za biodiverzitet

rd1-660x330

Članovi Radne grupe  za organiziranje i realizaciju akcije „ Let's do it-milion sadnica za 1 dan“ koja je  nedavno organizirana u Kaknju, te predstavnici Nevladine organizacije Centar za ekologiju i održivi razvoj (C.E.K.O.R.) Kakanj održali su u Srednjoj tehničkoj školi  “Kemal Kapetanović” Kakanj i Mješovitoj srednjoj školi Kakanj radionice na kojima je bilo riječi o značaju i važnosti šuma za biodiverzitet.

rd2 U okviru ovih radionica čiji je cilj doprinijeti poboljšanju životne sredine kroz edukaciju i podizanje svijesti mladih o važnosti i značaju šuma, upriličena je  prezentacija realizirane akcije “Let's do it-milion sadnica za 1 dan”, te je prikazan  film pod nazivom  „Čovjek koji je sadio drveće“.

rd3 Iste radionice će uskoro biti održane i u Gimnaziji “Muhsin Rizvić” Kakanj, te u kakanjskim osnovnim školama.

Članovi Radne grupe za organiziranje i realizaciju akcije „ Let's do it-milion sadnica za 1 dan“ su Armin Bašić, Emina Begić i Dženana Smolo, volonteri angažirani od strane Udruženja poslodavaca općine Kakanj “Centar za podršku biznisu” Kakanj. Prvo radno iskustvo ovi i drugi volonteri stiču zahvaljujući općinskom programu finansiranja volonterskog rada nezaposlenih odoba sa VSS stručnom spremom.