U toku radovi na uređenju kultnog školskog Caffe bara “Europa” koji radi u okviru Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj

k1-660x330

Iz Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj stižu nove lijepe vijesti. Dok se vrše pripreme za obnovu upravne zgrade Ustanove, počeli su radovi na uređenju kultnog školskog Caffe bara “Europa”. Bojenjem zidova oživljen je prostor, a lijep dojam će biti upotpunjen posebnim detaljima.

Caffe bar “Europa” je pravo mjesto za odmor, ugodan razgovor i druženja sa dragim osobama. To je istovremeno i mjesto na kojem se svakodnevno, a posebno odmah nakon utakmica, razmjenjuju dojmovi i proslavljaju odlični rezultati kakanjskog dvoranskog sporta. To je i mjesto na kojem se rađaju nove ljubavi, mjesto u kojem se obilježava Dan zaljubljenih, kao i drugi događaji. Tokom ljetnih mjeseci Caffe bar “Europa” goste dočekuje u lijepom ambijentu bašte Doma kulture, a sa prvim hladnijim danima “Europa” se vraća u prostor Sportske dvorane.

Podsjetimo, osnivač i finansijer Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj (KSC) je Općina Kakanj. Općina Kakanj je u proteklom periodu izvršila potpunu rekonstrukciju Doma kulture koji je dobio nove savremene elemente, izvršena je i adaptacija prostorija u kojima su otvoreni Muzej Kaknja, Gradska galerija likovne umjetnosti i Muzička škola, obnovljena je i kuglana, rekonstruisane su svlačionice, nabavljena velika savremena bina… Ovih dana je aktuelno uređenje kultnog školskog Caffe bara “Europa”, a uskoro će biti izvršena i rekonstrukcija upravne zgrade… U planskim aktivnostima za budući period je i proširenje Sportske dvorane Kakanj.

k1k2

 

k3k4

 

 

 

 

Radovi na uređenju Caffe bara “Europa”

Vezani tekst:

Sjećanje na heroja i dragu osobu iz kultnog školskog Caffe bara “Europa” koju s poštovanjem pamte brojne generacije Kakanjaca: Samir Sarač (5.12.1967-1.6.1994)

p1080762-309x330

Samir Sarač, sin Sakiba i Šuhrete, rođen je 5. decembra 1967. godine u Ričici. Nakon osnovne škole koju je završio u rodnom kraju, završio je i Turističko-ugostiteljsku školu na Braču gdje je neko vrijeme radio kao ugostitelj.

“Njegov hobi bio je nogomet. Samir je bio dobar, snalažljiv i radin čovjek, veliki šaldžija. Prije pogibije bio je zaposlen kao konobar u Cafe-u “Europa”. Kao pripadnik 309. bbr, na izvršavanju zadatka na koti Oštrić, 1. juna 1994. godine Samir je poginuo. Ukopan je 3. juna 1994. godine u rodnoj Ričici”, zapisano je u knjizi “Kakanjski šehidi i poginuli borci 1992-1995” autora Dženana Kubata.

Samir je bio veoma omiljen među kakanjskom rajom koja ovog mladića pamti po njegovoj lijepoj naravi.