U ZENICI I KAKNJU ODRŽANE RADIONICE ”KAKO POKRENUTI VLASTITI BIZNIS”

kakanj-biznis-e1478507627385-800x445

U četvrtak i petak (03. i 04.11.2016.) u ZenicI i Kaknju održane su  radionice na temu ”Kako pokrenuti vlastiti biznis.”

Uz predstavnike Službe za zapošljavanje ZDK, općinskih administracija i predstavnika udruženja  poslodavaca,  radionicama je prisustvovalo preko 150 neuposlenih osoba iz Zenice i Kaknja.

U veoma pozitivnoj radnoj atmosferi, predavači:  doc.dr. Edin Ajanović , dr.sc. Husein Mehmedović i mr. Bajruzin Hajro Planjac govorili su o stručnom dijelu pokretanja biznisa ali i o svojim ličnim iskustvima. Svoja pozitivna životna iskustva  u poduzetništvu ispričali su i  Emina Talić –Hakanović, direktorica i vlasnica privatne predškolske ustanove ”Abakus”  Zenica  te  Mladen Perić, direktor firme ”Pero” Zenica koji je ujedno i predsjednik Saveza udruženja/udruga poslodavaca ZDK. Vjera  u sebe kao i istrajnost u realizaciji svojih ideja za biznis su među najbitnijim odlikama koje su  istakli svi prisutni koji su imali odvažnost da krenu putem privatnog sektora.

Uz pokroviteljstvo  Federalnog zavoda za zapošljavanje, ove radionice podržali su i uprava Grada Zenice, te Općine Kakanj što  je i najbolji dokaz da su projekti, koji razvijaju poduzetnički duh, dobrodošli i da ih treba biti u što većem broju. Radionice su trajale od 9:00 do 14:00 sati i bile su medijski propraćene od strane FTV-a, RTV Zenica, NTV IC Kakanj, Naša Riječ i drugih lokalnih medija.

 

Izvor: zdk-szz.ba