Uhapšeni direktorica i dva uposlenika Doma zdravlja u Bihaću “prodavali” radna mjesta

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) detašman Bihać izvršili su jučer pretres prostorija Doma zdravlja u Bihaću, a akcija je provedena po nalogu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK).

“U policijskoj akciji, tri lica su lišena slobode i to direktorica Doma zdravlja Bihać Anela Kasumović-Softić, te zaposlenici te ustanove Nermana Lipovača i Adnan Lipovača zbog postojanja osnova sumnje da su počinili produženo krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i primanja dara ili drugih oblika koristi”, rekla je glasnogovornica Kantonalnog tužilaštva USK-a Irena Marianović.

Iz Kantonalnog tužilaštva je istaknuto i kako se osumnjičenoj Aneli Kasumović-Softić na teret stavlja da je tokom prošle i početkom ove godine uz pomaganje druga dva lica na nezakonit način zaposlila veći broj lica, te da je zauzvrat primila novčane iznose od 3.000 do 5.000 eura po radnom mjestu.

“Lica koja su danas lišena slobode, bit će predana u prostorije Federalne uprave policije detašman Bihać radi dalje kriminalističke obrade. Kompletnom akcijom rukovodi tužilački tim Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona”, dodala je Marianović.

Nakon kriminalističke obrade, bit će odlučeno da li će se ići prijedlogom za određivanje  pritvora pred nadležnim sudom, te će tada osumnjičena lica biti predana u prostorije Kantonalnog tužilaštva USK.

federalna.ba/Fena