Ured načelnika: Upriličen prijem za žensku odbojkašku reprezentaciju BiH

Upriličen prijem za žensku odbojkašku reprezentaciju BiH, u srijedu svi u dvoranu kako bismo zajedno gromoglasno podržali našu reprezentaciju i kako bismo reprezentaciji Švedske iskazali dobrodošlicu u naš grad

Utorak, 9.maj 2017.godine: Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra danas je upriličio svečani prijem za žensku odbojkašku reprezentaciju BiH koja u periodu od 6.do 11.maja 2017.godine u Kaknju realizira pripreme i koja će 10.maja u 18:00 sati u kakanjskoj sportskoj dvorani igrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Švedske.

Prijemu su prisustvovali selektor Goran Nešić, njegovi pomoćnici Smail Pezerović  i Anil Dervišević, članice ženske odbojkaške reprezentacije BiH, te sportski radnici iz Kaknja Emir Alajbegović, u ime domaćina Ženskog odbojkaškog kluba Kakanj, i direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj Aldin Šljivo koji su, zajedno sa svojim saradnicima, u organizacijskom smislu učinili sve da naša reprezentacija u Kaknju ima odlične uslove za obavljanje priprema i da svi gosti iz Kaknja ponesu lijepe utiske.

Velike zasluge pripadaju Mensuru Mušiji, istaknutom kakanjskom privredniku i sportskom radniku, koji je svojim zalaganjem i radom pomogao da Kakanj bude domaćin priprema naše reprezentacije.

Načelnik je svojim gostima zaželio dobrodošlicu u Kakanj i sreću na predstojećem prijateljskom ogledu sa reprezentacijom Švedske, a tokom prijema gostima je predstavljen Kakanj, sjajni rezultati kakanjskog sporta, ulaganja Općine Kakanj i kakanjske privrede u sport itd.

Selektoru Nešiću načelnik Mandra je, u znak sjećanja na boravak u Kaknju, darovao umjetnički reljef sa motivima čuvenog Zgošćanskog stećka koji potiče sa kakanjskog područja, dok su gosti načelniku darovali odbojkašku loptu sa potpisima članica reprezentacije kako bi krasila njegov ured.

Podsjetimo, 10.maja u 18:00 sati, u kakanjskoj sportskoj dvorani, ženska odbojkaška reprezentacija BiH će odigrati prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Švedske. Našem gradu pripala je čast da državna reprezentacije igra utakmicu u našoj sportskoj dvorani.

Pozivamo kakanjsku publiku, sve građane, sve patriote, da dođu na utakmicu kako bismo gromoglasno podržali našu reprezentaciju i kako bismo reprezentaciji Švedske iskazali dobrodošlicu u naš grad.