Upriličen prijem Amara Amitovića, člana kadetske rukometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, te predstavnike RK “Kakanj”

Upriličen prijem za našeg sugrađanina Amara Amitovića, člana kadetske rukometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, te predstavnike RK “Kakanj”, u subotu svi u dvoranu, rukometna bh elita je tako blizu!

U uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas je upriličen prijem za našeg sugrađanina Amara Amitovića, igrača Rukometnog kluba “Kakanj” i člana kadetske rukometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, te Džemala Bečirhodžića, predsjednika Rukometnog kluba “Kakanj” i Nedžada Zaimovića, trenera kakanjskih rukometaša.

Na prijemu se razgovaralo o sjajnim rezultatima našeg mladog uspješnog rukometaša, njegovim planovima za budući period, te o aktuelnom momentu kakanjskog rukometa koji se nalazi na korak do plasmana u bh rukometnu elitu.

Posebna pažnja na prijemu je posvećena utakmici koju RK “Kakanj” u subotu igra u kakanjskoj sportskoj dvorani protiv ekipe tuzlanske “Slobode”. Radi se o utakmici u kojoj naši rukometaši imaju priliku ostvariti plasman u društvo najboljih bh rukometnih klubova.

Stoga je sa prijema upućen poziv građanima Kaknja svih uzrasta i generacija da u subotu dođu u kakanjsku dvoranu kako bismo svi zajedno podržali kakanjski rukomet, zajedno ostvarili pobjedu, te proslavili novi veliki uspjeh kakanjskog sporta.

Načelnik Nermin Mandra gostima je čestitao na sjajnim rezultatima koje postižu.

Naš sugrađanin Amar Amitović je rođen u Sjedinjenim Američkim Državama 16. jula 2001.godine, te stoga ima američko državljanstvo. U Rukometnom klubu Kakanj nastupao je za sve selekcije, kao i za seniorsku selekciju, a i danas uspješno brani  Nastupa za kadetsku selekciju Sjedinjenih Američkih Država, a  nastupao je i za juniorsku reprezentaciju SAD-a. U osam utakmica koje je odigrao za američku kadetsku reprezentaciju na turniru u Švedskoj prosjek postignutih golova bio je 10 po utakmici.