Uz pomoć Dijaspore i sponzora Elma Podojak u srijedu putuje na takmičenje u Rumuniju!

Elma Podojak je rođena 14. oktobra 2006. godine. Karate trenira četiri godine, a od marta 2015. godine trenira u Karate klubu (KK) “Visoko”.

Kao članica KK “Visoko” od 2014 osvojila je ukupno 85 medalja 70 zlatnih 10 srebrni i 5 bronzi.

Federalni, Državni i Međunarodni je prvak u svojoj kategoriji, a na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojila je odlično 5. mjesto.

Elma Podojak je 2015 godine u Kaknju proglašena za sportsku nadu, ove godine isto priznanje dobila je u Visokom, a 2016 je na manifestaciji “IZBOR SPORTISTA ZE-DO KANTONA ZA 2015”, proglašena za sportsku nadu Zeničko-dobojskog kantona za 2015. godinu.

U nizu uspješnih rezultata ove godine Kreševo je bilo domaćin sedmog prvenstva Federacije Bosne i Hercegovine u tradicionalnom karateu. Na takmičenju koje je organizovao karate klub ”Zanshin” iz Kreševa učestovalo je 15 klubova sa preko 200 takmičara.

Mlada Kakanjka, Elma Podojak koja nastupa za karate klub ”Visoko” je na ovom turniru osvojila čak četiri zlatne medalje. Zlato je osvojila u pojedinačnoj kategoriji u katama, borbama i tehnikama, dok je i u kata timu zajedno sa Nedželom Čolo i Fatmom Krehić osvojila prvo mjesto.

Četiri zlata sa turnira u Kreševu su sjajna uvertira za dva super jaka međunarodna turnira koja ovu kakanjku očekuju narednih takmičenja.

Njena porodica se zahvaljuje sponzorima koji su do sada davali nesebičnu podršku: Frizerski salon Werde, zlatara Filigram, Općina Kakanj, DELLA, Naida Delibasic, Dino Mimić,PANSION MIKI, AGRO VRT, AZRA ZAIMOVIĆ, TC Kakanj. Za takmičenje koje se održava u Rumuniji a na koje mlada talentovana kakanjka za dva dana ide sponzori su bili: DINO MIMIĆ. PLAN B. AGE.I RAJA IZ DIJASPORE, TO JEST SANJA IZ STUTTGARTA, RAJA IZ MINHENA i OPĆINA Kakanj.

Uz podršku “dijsapore” i Sanje Elma putuje prema Rumuniji!

Kako saznaje naš portal Elma posebnu pažnju ovo dana plijeni i dobila je kod naše poznate kakanjke Sanje zvana “Majkara” pa je tako i organizovana najveća podrška pojedinca koju je do sada imala. Sanja živi u Njemačkoj i svrati redovno u Kakanj, ali i dalje pomaže gdje god stigne, ne posustaje jer to voli, tako živi. Živi da usreći druge da im na neki način olakša borbu kroz uspjeh, pa je tako i organizovano djelovala kroz fb stranicu “dijaspora Kaknja” kako bi Elma mogla da odputuje na ovo takmičenje.

Sanja je bil iskrena te nam je otkrila kako vjeruje da “elma posjeduje ogoroman potencijal” i da želi da je podrži i dodala da čeka prvu priliku da lično upozna ovu talentovanu djevojčicu koju nikada nije vidjela, ali uprkos tome blicnuo joj je neki signal da treba da je podrži.

                 

Otac Admir kao stalna podrška!

Ovom prilikom portal Kakanjinfo.com poziva i druge privredne subjekte, pravna i fizička lica da se uključe u podršku mlade kakanjke kako bi mogla da ode na naredna takmičenja koja je očekuju.

Također, Elmi upućujemo iskrene čestitke uz želju da postigne što bolje rezultate i u narednom periodu a da se sa takmičenja vrati sa medaljom jer je čeka i dalje rasporored na druga takmičenja van BIH na koja bi trebala da se pripremi.

Za informaciju više ukoliko budete željeli mladoj kakanjki pripomoći u nastojanju da sebi obezbijedi odlaske na takmičenja ili da je sufinansirate sve dodatne informacije možete dobiti direktno na broj tel: 062 919 217

Kakanjinfo.com