VIDEO/Hip-Hop ILLEGAL ARMY ponovo na snimanju: Koja si stranka i ko ti je tata, to ti je Bosna . . . .

ILLEGAL ARMY, hip-hop grupa iz Bugojna: Ponosni smo što smo Bosanci, volimo Džeku, ćevape, baklavu, naše rijeke, ezane

Illegal Army je jedina hip-hop grupa iz Bugojna, čiji su članovi Jasmin SkoJa Huseinbegović i Zahid Džuzelović.

Grupa djeluje od 2014. godine, sami pišu tekstove za svoje pjesme, bave se audio i video produkcijom, a kao cilj svog rada, u razgovoru za naš portal istakli su želju za edukacijom naše omladine na njihov način.

– Bosna nije država iz koje se treba bježati, Bosna ima i dobrih stvari, prije svega dobrih ljudi, što u ovoj novoj pjesmi i govorimo. Dosta nam je da se o Bosni govori u negativnom kontekstu, ističu članovi Illegal Army.

A njihova nova pjesma pod nazivom 100% Bosanac govori upravo o ljubavi prema Bosni i onom što ona ima.

Vole Džeku, ćevape, baklavu, naše rijeke i jezera; imamo rudnike, željezare, majke što nose šamije, a najljepši osjećaj im je čuti ezan sa džamije.

“Dolazimo iz Bugojna, bavimo se hip-hopom već od malih nogu. Grupa je osnovana prije 6-7 godina ali zadnje 3 godine radimo punom parom u okviru Illegal.army grupe. Imamo 7-8 pjesama sa spotovima koji su dobro prošli kod raje.

Jedina smo hip-hop grupa u Bugojnu i srednjobosanskom kantonu koji se bavimo aktivno Rap muzikom i ozbiljnim temama svakodnevnice.  Napravili smo malu pauzu jer pripremamo naš prvi album. Ovaj put dižemo Rap na jedan viši nivo.

Do sada smo radili i spotove i pjesme sve samostalno sa veoma velikim potencijalom i mnoštvom ideja. Neosporna je činjenica da na Balkanu inače u BIH nema puno hip hop publike jer su svi u turbo folk fazonu, međuti mi ostajemo da radimo hip hop” naveli su ovi hrabri momci.

Otkrivamo: U narednom spotu i pjesmi hip-hop grupa ILLEGAL ARMY najavljuje i kadrove iz Kaknja

Naravno ovog puta Premijerno Vam predstavljamo novu pjesmu i otkrivamo kako pomenuti spot radi LID produkcija iz Zenice čiji je vlasnik i glavni kamerman Deny Kurbegović saradnik našeg portala.

Naravno to nije sve poslušajte neke od poruka ovih hip-hop momaka i naravno više detalja narednih dana.