(VIDEO) Portugal postao prvak Evrope!

PARIS, FRANCE - JULY 10: Cristiano Ronaldo and Eder of Portugal celebrates after Portugal's 1-0 win against France during the UEFA EURO 2016 Final match between Portugal and France at Stade de France on July 10, 2016 in Paris, France. (Photo by Stanley Chou/Getty Images)

Prvenstvo je trajalo tačno mjesec dana u Francuskoj, a selekcija Portugala je jučer osvojila trofej prvaka evrope, po prvi put u historiji pobijedivši Francusku nakon 120 minuta igre.

Dosta oprezna igra tokom utakmice, što je bilo za očekivat od ove dvije momčadi. Francuska je imala ulogu favorita za osvajanje, ali Portugal je u prethodnim igrama pokazao da su opasna ekipa i da mogu do samog kraja, osvojiti Euro!

Bilo je nekoliko prilika u regularnom dijelu meča, a osim toga desila se i povreda Cristiana Ronalda koji je morao napustiti teren u 17. minuti.

Portugal je došao do gola tek u 108. minuti kada je Eder šutirao sa udaljenosti 23 metra i savladao golmana Francuske. Francuzi su pokušavali da postignu gol, ali nisu uspjeli. Gol Edera možete pogledati u sljedećem videu: