VIDEO: SVEČANA AKADEMIJA – DAN NEZAVISNOSTI U KAKNJU

Kao centralna manifestacija obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u Kaknju je održana Svečana akademija.

Ovaj nas datum podsjeća na obavezu da kontinuirano radimo na jačanju demokratičnosti i zaštite ljudskih prava i da svakodnevno dajemo svoj doprinost na razvijanju općeg prosperiteta, poručeno je sa Akademije.

??Ništa ljepše i bolje nismo mogli naslijediti od djedova i očeva od te privrženosti državi BiH, nemojte da mi budemo prva generacija u hiljadu godina Bosne koja nije kako treba iznijela naslijeđeni amanet??

➡️Amanet ljubavi prema Bosni i Hercegovini je najljepše naslijeđe koje smo dobili. Trebamo znati da je testament kojim nam je ostavljena ta ljubav pisan krvlju heroja, gazija i šehida, od srednjovjekovne bosanske države do danas.

Pa kako takvo nešto bilo kome može biti teret?!
Zato neka poruka s ove svečanostu bude da ništa ljepše i bolje nismo mogli naslijediti od djedova i očeva od te privrženosti državi Bosni i Hercegovina.

Zato, noseći s ponosom to naslijeđe, potrudimo se danas svi, a posebno mladi, da budemo aktivniji graditelji i svoje ličnosti, i svoga života, i naše države Bosne i Hercegovine.

Na krilima tog amaneta budimo još bolji učenici u školama, studenti na fakultetima, pokretači vlastitih biznisa, radnici u firmama, volonteri u mjesnim zajednicama, sportisti u klubovima. Uključimo se i u politiku, i u sve društvene segmente, i gradimo sa onima iskusnijima i starijima zajedno bolju i snažniju Bosnu i Hercegovinu. Ova država treba spoj iskustva i mladalačke energije. Ova država treba svakoga od nas.

↗️Tako se gradi i jača država Bosna i Hercegovina.

➡️Na ovim prostorima i danas se suočavamo sa teškim izazovima. Rat i njegove posljedice, prelazak na novi ekonomski sistem i stalne tenzije podgrijavane sa strane otežavaju rast naše ekonomije.
?Ali nema odustajanja. Pozitivnih trendova ima, i bit će ih još. Svi se trebamo još više zalagati i još više raditi.

??Ali bez obzira na izazove, bez obzira gdje nas život odveo, važno je da ne odbacimo amanet naših djedova. Jer nas jednog dana neće biti, a Bosne i Hercegovine hoće, sa novim generacijama.

➡️Nemojte da mi budemo prva generacija u hiljadu godina Bosne koja nije kako treba iznijela naslijeđeni amanet i predala ga novim generacijama na čuvanje.
Neka nam uzor bude generacija koja je odbranila Bosnu i Hercegovinu u vrijeme strašne agresije.
U tom smislu smo i slali i danas šaljemo poruke domoljublja iz našeg Kaknja.

??Simbol naše kakanjske ustrajnosti je i značka sa zastavom BiH koju smo proteklih dana dijelili ljudima i koju ponosno nosimo na reveru.

Neka nam vječno živi naša država Bosna i Hercegovina.

Sretan 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
????????????????????????????