Vojvodić: Nisam bio korektan prema Čeliku i navijačima

vojvodic

Darko Vojvodić neće preuzeti upražnjenu klupu NK Čelik.

Nakon što je jučer ugovor sporazumno raskinut sa Kemalom Alispahićem, u našoj sportskoj javnosti se špekulisalo o tome da je uz Mirzu Varešanovića jedan od glavnih kandidata za preuzimanje Čelika i Darko Vojvodić.

Ovaj 43-godišnji bh. stručnjak je u igračkoj karijeri imao priliku igrati za Čelik, međutim u izjavi koju je dao za SportSport.ba nije skrivao da period koji je proveo u zeničkom premijerligašu ne pamti po dobrom.

“Povodom špekulacija u kojima se moje ime pominje kao najozbiljnijeg kandidata za klupu Čelika, dužan sam vas obavijestiti da me niko nikada iz kluba nije kontaktirao. Na tu temu nije uopšte bilo nikakvih razgovora”, kazao nam je Vojvodić i nastavio: “Poznato je već da sam u karijeri igrao za Čelik i da me taj period ne vežu najljepše uspomene. Za to sam krivac isključivo ja. Moje ponašanje prema klubu i navijačima u tom periodu nije bio korektno.

Čeliku želim da se što prije vrati tamo gdje mu je mjesto, u sami vrh bh. nogometa”, istakao je. Inače, Vojvodić trenutno radi kao trener Zvijezde.

(sportsport)