XX kantonalno takmičenje iz prve pomoći : Kakanj predstavile dvije ekipe

U organizaciji Crvenog križa Zeničko – dobojskog kantona, u subotu, 13. maja u Zenici je održano XX takmičenje u pružanju prve pomoći. Učešće su imale sve osnovne i srednje škole.

Simulirajući djelovanje u kriznim situacijama, omladinci su pokazali svoje teorijsko i praktično znanje.

Naš grad su predstavile dvije ekipe: ekipa podmladka OŠ ”Mula Mustafa Bašeskija” i ekipa Gimnazije ”Muhsin Rizvić”.

Ekipa podmladka je osvojila prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola i tim rezultatom se direktno plasirale na federalno takmičenje koje će se održati 20. maja, a ekipa srednjoškolaca je osvojila drugo mjesto.

Ekipu podmladka sačinjavaju: Berina Šljivo, Asja Šišić, Hana Šolbić, Hana Husika, Lamija Bašić i Aida Tirić ( kapiten ) .

Kapiten ove ekipe, Aida Tirić, je podijelila svoje utiske: ” Biti kapiten ekipi poput ove je istinsko zadovoljstvo. Za mene je ovo već treće kantonalno takmičenje, ali većini ekipe prvo. Bez obzira na to, ja sam jako zadovoljna i ponosna na nas. U zajedništvu i jedinstvu je pobjeda i snaga. Federalno takmičenje je pred nama i naravno da smo svi optimistični i nadamo se osvajanju jednog od prva tri mjesta, ali također nećemo se osjećati ni razočarano ako ishod ne bude u našu korist. Ostaviti srce na radnom poligonu je tajna našeg uspjeha i bitno je naglasiti i da su za naš plasman zaslužni naši bivši članovi ekipe podmladka kojima smo mnogo zahvalni jer su na nas prenijeli izuzetno znanje i umijeće.”

Ekipu Gimnazije ”Muhsin Rizvić” činili su:  Hodžić Amila, Alagić Elma, Jašarspahić Zerina, Begovac Armin i Bešić Ajla ( kapiten ) .

”Plasman smo dostojanstveno prihvatili, ali smatramo da nije zaslužen. Osvojili smo maksimalan broj bodova i naša kruna je znanje, za ostale stvari smatramo da nisu vrijedne spomena. Smatramo da smo na dostojanstven način predstavili našu školu, naš grad. Navikli smo da budemo u samome vrhu, ali ovo za nas nije poraz. Ovo nam je vjetar u leđa. Najbitnije nam je da smo poslije svega izvukli pouku. Šta god da bili u budućnosti, kojim god poslom se bavili to će biti samo zvanje, ali ono što zaista trebamo, jeste da budemo ljudi.”, izjavila je Amila Hodžić.

 

Čestitamo !

 

Almedina Strika / kakanjinfo.com