Zabilježen – Petnaestoaprilski prijem “bivših” Načelnika u Općini Kakanj

Povodom 8. aprila, Dana oslobođenja Kaknja, 15. aprila Dana Općine Kakanj i Dana Armije R BiH, za načelnike Općine Kakanj u prethodnim mandatima i za komandate ratnih kaknjskih jedinica

nacelniciprijem
Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo 12. aprila je imao svečani prijem za bivše načelnike Općine Kakanj i predsjednike Skupštine opštine Kakanj. Povod za svečani prijem su tri značajna datuma: 8. april – Dan oslobođenja Kaknja i 15. april-Dan općine Kakanj i Dan Armije R BiH. Prijemu su prisustvovali: Safet Huskić, Ejub Spahić, Ljubomir Bojić, Emir Omeragić, Ševal Bašić, Mirha Kulović, Kasim Alajbegović i Nermin Mandra.

– Veoma cijenim i poštujem bivše načelnike i predsjednike Skupštine opštine Kakanj. Niti jedan čovjek na bilo kojoj dužnosti ne treba smatrati da svijet počinje od njega. To je postulat kojeg slijedim, te u tom smislu sam s posebnom radošću organizirao ovaj svečani prijem kako bih od ljudi koji su vodili ovaj grad čuo njihove stavove i poglede na današnjicu, ali i na budućnost kakanjske lokalne zajednice”, rekao je načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo.

komandantiprijem

Isti dan organizovan je i prijem za komandante iz perioda Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Godina, aprisustcvovali su mu:Fadil Imamović, Mensud Keleštura, Esnaf Buza, Munir Karahodžić i Fahrudin Aletović. U svečanom ozračju na prijemu se razgovaralo o zaštiti tekovina Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina i brojnim drugim temama.