Željezničar – Mladost 0:1 – Kakanjci u gostima vode

72’ – Ušli smo u posljednjih dvadesetak minuta susreta. Željezničar napada, ali to su sve jalovi pokušaji za sada.

65’ – Iza nas je mirniji period igre. Mladost se oslobodila pritiska i trenutno se igra većinom na centru igrališta.

52’ – Velika prilika za Željezničar! Lendrić je sjajno predriblao dva igrača Mladosti i sa 10 metara šutirao u prvi ugao, ali je Bukvić sjajno nogom intervenisao!

46’ – Počelo je drugo polvrijeme. Osim je izvršio dvije izmjene i promijenio formaciju. Subašić je zamijenio Veselinovića, a Jamak Juričića. Tako je sada jedini istureni špic Lendrić, dok je pojačana sredina terena.

Kraj prvog poluvremena. Željezničar – Mladost 0:1.

45’ – Igrat će se još tri minute sudijske nadoknade.

32’ – GOOOL!!! Mladost vodi!!! Nedim Hadžić!!! Kakav eurogol mladog napadača Mladosti! Nakon duge lopte iz odbrane Hadžić je ostao sam sa stoperima Plavih Kosorićem i Miletićem i iz voleja sa 20 metara matirao Erića!

30’ – Željezničar je u prvih pola sata izveo sedam kornera, a gosti nisu nijedan.

17’ – Sada je Dejanović pokušao glavom, ali je njegov udarac bio preslab za Erića.

14’ – Velika prilika za Željezničar! Sada su Plavi odigrali lijepu akciju, Veselinović je neometan sa 15 metara šutirao ali je jedan defanzivac gostiju izblokirao njegov šut u posljednjem trenutku!

11’ – Velika prilika za Mladost! Sada je Šehić katastrofalno pogriješio, Dedić je izašao sam na Erića, zaobišao ga i šutirao, a loptu sa gol-linije izbacuje Miletić!

3’ – Velika prilika za Željezničar! Stevanović je uposlio Lendrića koji šutira iskosa sa desne strane i pogađa prečku Bukvićevog gola!

2’ – Plavi su krenuli ofanzivno od prve minute. Već su nakon 120 sekundi izveli dva kornera.

1’ – Počela je utakmica. Prvi sa centra su krenuli nogometaši Mladosti.

18:55 – Igrači će uskoro izaći na teren.

18:40 – Navijači Željezničara su, iako ne mogu prisustvovati meču, do 17 sati danas kupili 7.899 ulaznica za utakmicu protiv Mladosti i na taj način donirali klubu skoro 40.000 KM.

18:30 – Tabela pred početak petog kola izgleda ovako:

18:20 – Mladost je u četiri kola osvojila samo jedan bod uz katastrofalnu gol razliku 4:16. Bod je ekipa iz Doboja kod Kaknja osvojila u drugom kolu kada je kod kuće odigrala 2:2 protiv aktuelnog prvaka Sarajeva.

18:15 – Željezničar je stopostotan na otvaranju sezone. U prva četiri kola Plavi su ostvarili isto toliko pobjeda, a danas imaju priliku nastaviti taj niz s obzirom da im u goste dolazi pretposljeddnja ekipa na tabeli.

18:05 – Sastav Mladosti izgleda ovako: Bukvić, Alić, Lalić, Dedić, Mujarić, Dejanović, Mahmić, Vazda, Hiroš, Nikolić i Hadžić.

18:02 – Trener Plavih Amar Osim je poslao na teren izuzetno ofanzivnu ekipu, praktički bez zadnjeg veznog igrača.

18:01 – Za Željezničar igraju: Erić, Stevanović, Kosorić, Miletić, Šehić, Mujezinović, Alispahić, Veselinović, Štilić, Juričić i Lendrić.

18:00 – Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos susreta petog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na stadionu Grbavica sastaju se Željezničar i Mladost, a susret počinje u 19 sati.