Zukanović: Moramo iskoristiti njihove probleme s povredama i odraditi najbolje svoj dio posla

zukanovic

Fudbalski reprezentativac BiH Ervin Zukanović optimist je uoči kvalifikacionog meča protiv Belgije, koji će biti odigran u petak u Briselu.

On je nekoliko sezona igrao za belgijske timova i dobro poznaje Belgijance i smatra da je otvaranje kvalifikacija pobjedom protiv Estonije bilo jako važno i za ovu utakmicu.

– Prije svega najbitnije je da smo otvorili kvalifikacije s pobjedom. Napravili smo odličan rezultat i pobijedili s visokih 5:0, što nam daje jedan novi motiv i odlično utiče na naše samopouzdanje, posebno pred jednu ovako tešku utakmicu. Opuštanja nema, pred nama je sasvim drugi protivnik, mnogo teži. Oni su favoriti u našoj grupi, međutim momci su svi zdravi, motivirani i svjesni značaja ove utakmice, tako da sam siguran da ćemo ući maksimalno ozbiljno – rekao je Zukanović.

Naš odbrambeni 29-godišnji igrač kazao je da Belgijance, koji su bili u grupi s BiH i u prethodnim kvalifikacija, poznaju veoma dobro, mada je situacija sada nešto drugačija jer njima fali nekoliko ključnih igrača.

– Mi to moramo iskoristiti na pravi način, prije svega ući maksimalno skoncentirano u utakmicu i uraditi najbolje što je moguće naš dio posla – rekao je igrač Atalante.

On je istakao da je zadovoljan svojom formom jer igra u kontinuitetu u svom klubu koji se takmiči u italijanskoj Seriji A. Na pitanje da li veliki broj bh. navijača koji se očekuju u Belgiji predstavlja dodatni motiv ili stvara imperativ pobjede, Zukanović je rekao da su već navikli na takvu atmosferu na stadionima širom svijeta.

– Gdje god da smo igrali bilo je naših navijača i nama to nije ništa novo. Nema opterećenja, naprotiv, što dođu u većem broju, bolje je za nas, tako da vjerujem da će atmosfera biti sjajna – rekao je Zukanović.