AJŠA BRKA UČENICA 52. GENERACIJE GIMNAZIJE „MUHSIN RIZVIĆ“ KAKANJ

AJŠA (Senada i Sabine) BRKA na sjednici Nastavničkog vijeća, 20.5.2024. godine izabrana je i proglašena za UČENICU 52. GENERACIJE GIMNAZIJE „MUHSIN RIZVIĆ“ KAKANJ

Ajša Brka je učenica matematičkog-informatičkog izbornog područja i još je jedan biser u našoj gimnazijskoj školjki. Od upisa u gimnaziju do danas isticala se po dobrom. Od humanitarnih aktivnosti i volonterskog rada do ozbiljnih naučnih i takmičarskih postignuća. Ovaj naš biser, “naša Ajša“, “ naša dobra drugarica koja je za nas tu“, “naša vrijedna, lijepa i pametna Ajša“ , kako se rado spominje u okruženju, osim dobre duše, pameti, ljepote i znanja potvrđenog svim peticama u toku četverogodišnjeg školovanja, svojim ponašanjem i vladanjem kao rezultatom lijepog kućnog odgoja, učenica je koja će ostati zabilježena u historiji škole kao vrlo rado i bez konkurencije izabrana učenica svoje generacije, 2020-2024.godine.

Ajša je nositeljica mnogih priznananja za postignute rezultate na takmičenjima iz matematike i fizike, i to na svim nivoima od školskog, preko kantonalnih do federalnih takmičenja gdje je ostvarivala uvijek zapažene rezultate uz dostojno predstavljanje škole.

Zaljubljenica nauke, učestvovala je na dva međunarodna masterclassa iz fizike zašto posjeduje certifikate Univerziteta u Sarajevu, te mnogobrojnim radionicama iz fizike i robotike na nivou naše škole, na nivou fakulteta, međunarodnih organizacija i Evropske sedmice robotike. Svoje interese Ajša je pokazala i u polju društvenih nauka gdje je aktivno učestvovala u edukacijama „JOB LAB – vještine za budućnost“ u organizaciji Telemach fondacije i inkubatora društvenih inovacija MUNJA. Kroz ove edukacije, angažmane i različite aktivnosti postigla je korist za svoj lični rast i razvoj, ali su ti projekti donijeli i brojne koristi za cijelu školu, jer su omogućili uz aktivan volonterski rad poboljšanje uslova učenja i druženja u školskom prostoru, prvenstveno u kabinetima biologije i fizike.

Čast je bilo imati učenicu kao što je Ajša Brka. Čestitamo joj na postignutim izvanrednim uspjesima, posebnoj diplomi i tituli učenice generacije. Ajšinim roditeljima uz iskrene čestitke upućujemo posebno priznanje za odgoj i podršku koju su davali svojoj kćerki i našoj maturantici generacije, te korektnu saradnju sve četiri godine Ajšinog školovanja.

Posebno na kraju upućujemo iskrene želje za dobrim zdravljem i uspješnim nastavkom školovanja i života.

🌹Promocija učenice generacije i maturanata je u četvrtak u 16 sati u velikoj sali Doma kulture.

Nastavničko vijeće Gimnazije “Muhsin Rizvić” Kakanj