BAKIR ČAJO UČENIK GENERACIJE STŠ “KEMAL KAPETANOVIĆ” KAKANJ

Mladi Kakanjac Čajo Bakir (Otac Nedžmin, Majka Enhada) je maturant srednje tehničke škole “ Kemal Kapetanović” Kakanj. Pohađao je osnovnu školu “Mula Mustafa Bašeskija” te istu završio kao uzoran,odličan i primjeren učenik sa odličnim uspjehom kroz svih 9 godina školovanja. Svoj školski uspjeh je nastavio i u srednjoj školi.

Potom upisujem srednju Tehničku školu smjer Elektrotehničar energetike. Kroz srednju školu je iskazao zainteresovanost za dodatne školske aktivnosti kao što su razne sekcije,posjete te volonterski rad. Tako je svoje učešće uzeo kako na školskim tako i na općinskim i kantonalnim takmičenjima iz raznih oblasti(matematika,fizika,informatika,sport).

Kako saznajemo kroz svoje školovanje najviše je imao interes za praktičnu nastavu kod profesora Elmina Mušije zbog toga što bi uvijek nešto radili zajedno kako u struci tako i van nje, a zadnju godinu je kako kaže u saradnji sa kolegama iz mašinske struke radio na našoj CNC mašini i kaže nam da mu je žao što se sada rastaju.

Što se tiče daljeg školovanja kaže za portal Kakanjinfo da je odlučio upisati Fakultet Informacijiskih Tehnologija u Mostaru na Univerzitetu “Džemal BIjedić” te svoju ljubav prema računarima i programiranju pretvoriti u svakodnevnicu u budućnosti.

“Naravno svi možemo nabrajati uspjehe i neuspjehe svoje, ali smatram da je najbitnije zahvaliti se roditeljima i na podršci i svemu što su učinili za mene tokom mog školovanja ali i bratu koji mi je bio uzor i inspiracija.Veliko hvala i svim profesorima i kolegama iz škole; kaže nam Bakir.

Kakanjinfo