Amina Helja UČENICA GENERACIJE Mješovite srednje škole Kakanj

Amina Helja JE učenica generacije Mješovite srednje škole Kakanj, završila je školovanje za zanimanje poslovno – pravni tehničar.

Pitali smo je kako se osjeća, kakva su očekivanja nakon završene srednje škole i šta planira!? Za portal KAKANJINFO je odgovorila:

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam proglašena učenicom generacije. Ovo priznanje je za mene kruna truda, rada i zalaganja tokom svih ovih godina školovanja. Želim zahvaliti svojim roditeljima i sestrama. To su osobe koje su uvijek bile tu za mene, pružajući mi najveću podršku. Zahvalna sam vam što ste uvijek vjerovali u mene, čak i onda kada sam ja sumnjala. Bez vas, ovaj uspjeh ne bi bio moguć.


Hvala mojim profesorima i profesoricama koji su nesebično dijelili svoje znanje i iskustvo. Njihova predanost i strpljenje inspirisali su me i potaknuli da uvijek dajem svoj maksimum. Sa nekima od njih sam ostvarila i prijateljski odnos, što mi je izuzetno značajno.

Veliko hvala ide i mojim prijateljima koji su bili uz mene u svakom trenutku, dijelili sa mnom radost i tugu, te uvijek bili tu da se zajedno smijemo, družimo te podijelimo sve brige koje nas muče, ali i najsretnije trenutke. Ponekad je potrebno samo imati nekog ko će te saslušati i razumjeti, a to je moja raja najbolje znala.

Želim poručiti mladima da je ključ uspjeha ustrajnost, organizovanost i vjera u sebe. Svaki trud se na kraju isplati, a prepreke su tu da nas učine jačima. Svaki san je ostvariv ako u njega vjerujete i radite na njemu. Nemojte se bojati neuspjeha, jer oni su samo koraci ka uspjehu. I ono najbitnije, budite glavna uloga u svom životu.

Na kraju, želim reći da odlazim iz ove škole, ali ne kao ona djevojčica od prije četiri godine. Odlazim sa novim znanjem, novim iskustvom i novim uspomenama. Nastavit ću svoje obrazovanje u oblasti koja me zanima i privlači. Radujem se novim izazovima i prilikama koje me čekaju, i uvjerena sam da će mi sve što sam ovdje naučila pomoći da ostvarim svoje ciljeve, kaže nam Amina.

Kakanjinfo