Četiri kladionice podnijele krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića

fuad

Podnesena krivična prijava protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića – Vijeće grada Zenice bi sutra trebalo raspravljati o Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama kojim je predviđeno da se kladionice, noćni barovi, diskoteke, proizvodnja i distribucija električne energije, kao i telekomunikacijske, telefonske i satelitske usluge na prostoru Zenice dodatno oporezuju. Podsjetimo, ova incijativa je, koju je uputio novoizabrani zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, izazvala brojne žestoke reakcije svih privrednih subjekata koji su obuhvaćeni ovim nametima.

Među prvima koji su promptno reagovali su priređivači igara na sreću koji su Kasumovića, svojim dopisom, u startu upozorili da je nekoliko federalnih općina bezuspješno pokušalo uvesti slične namete jer je Ustavni sud FBiH, u nekoliko navrata, presudio u njihovu korist obrazloživši u presudi “da ova vrsta djelatnosti ne može biti relevatan kriterij za propisivanje različitih visina taksi za istaknutu firmu i natpis”.

No, da se kladionice neće zaustaviti samo na upozorenjima, pokazuje krivična prijava protiv Fuada Kasumovića koju su jučer Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona podnijele četiri sportske kladionice. To su “Petica Plus” i “BET-Live” iz Viteza, “Sport Plus” iz Novog Travnika i “Zmajevi” iz Zenice.

Naš portal je pokušao kontaktirati Kasumovića kako bi komentirao podnošenje krivične prijave protiv njega, ali do zaključenja ovog teksta on nije odgovorio na naš poziv.

krivicna-prijava-protiv-kasumovica-1

krivicna-prijava-protiv-kasumovica-2

NOVI.BA