Dobojsku školu u Kaknju posjetili federalni ministar Josip Martić, premijer ZDK Miralem Galijašević i kantonalni ministri Mensur Sinanović i Mirnes Bašić

Jučer su Kakanj posjetili federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić, premijer ZDK Miralem Galijašević, te kantonalni ministri Mirnes Bašić i Mensur Sinanović. Povod za posjetu je potpisivanje ugovora o izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju, te realizacija aktuelnog projekta utopljavanja OŠ “15.april” Doboj, Kakanj.

Izgradnja nove sportske dvorane kakanjskom sportu će donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu… Projekat koji će u konačnici koštati oko 1.500.000 KM finansirat će Općina Kakanj i Vlada ZDK.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik Nermin Mandra u svojstvu domaćina, te njegovi gosti, su posjetili Osnovnu školu “15.april” Doboj,Kakanj u kojoj su aktuelni radovi na zamjeni stolarije i fasada kako bi se utopljavanjem objekta osigurao ambijent za ugodan boravak učenika i nastavnika i kako bi se u konačnici postigle uštede u pogledu troškove toplotne energije.

Radi se o projektu koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske banke. Projekat se realizira putem Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Kroz isti projekat je finansirana i zamjena stolarije, te utopljavanje zgrade OŠ “Hamdija Kreševljaković” Kakanj, a ukupan iznos koji je utrošen za potrebe utopljavanja pomenute dvije škole u Kaknju iznosi oko 650.000 KM.

        

Zabilježeno tokom obilaska OŠ “15.april” Doboj, Kakanj