Kandidat (NB Kakanj) Nermin Šljivo – Poljoprivrednik, ekonomista, radnik: Bez jakog sela nema ni jake općine

Kakanjac Nermin Šljivo je jedno novije lice na političkoj sceni Kaknja. Ove godine će se okušati u politici kao kandidat za općinsko vijeće Kakanj ispred stranke Nezavisni blok Kakanj, pod rednim brojem 3.

Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Kaknju a potom i zvanje ekonomiste na (Ekonomskom fakultetu), Sarajevo. U privatnom sektoru je zaposlen od 2005.godine a pored toga uživa u prirodi i bavi se ozbiljno poljoprivrednom proizvodnjom. Kako smo saznali, društveno je korisna osoba i voli da pomaže ljudima, a učesnik je nekoliko humanitarnih akcija. Ima i mnogo ideja koje stavljaju fokus na poboljšanje i razvoj sporta u kakanjskim mjesnim zajednicama na čemu će aktivno raditi u narednom periodu bez obzira na rezultate izbora. Njegova parola je:

Snažno i ravnomjerno ćemo pokrenuti naša sela!
Zašto?

“Svi ljudi imaju pravo na bolji život, kako u gradu tako i na selu, na svakom pedlju općine Kakanj. Osigurat ćemo finansijsku pomoć svakom poljoprivedniku👈, kroz razne poticaje kako iz naše općine tako i sa viših nivoa ZDK te federalnog nivoa, za one koji žele raditi i živjeti časno i pošteno od svoga rada i truda.
Svojim znanjem i iskustvom ću snažno i jako pokrenuti razvoj sela, kroz razne edukacije na terenu, sa ljudima od struke zajedno ćemo učiniti život ljepšim i boljim za sve naše građane koji žive na selu👈

Zasukat ćemo rukave i biti od onih koji će služiti svome NARODU.”, izjavio je za naš portal Šljivo.