Komedija od prijenosa i komentatora: 40 minuta horora u direktnom prijenosu utakmice Mladost – Partizan

Mladost je na posljednjoj pripremnoj utakmici u Antaliji poražena sa 2:0 od beogradskog Partizana golovima u finišu utakmice.

Ipak, pamtićemo jednu veliku tragediju od prijenosa na Partizanovom YouTube kanalu. Naime, kako je utakmica pomjerena u 13 sati, Arena Sport nije mogla prenositi jer su se poklapali termini s drugim utakmicama.

Tako smo ostali samo na opciji da utakmicu gledamo na Partizanovom YT kanalu. Prijenos je bio zaista pristojan sve do 50. minute utakmice kada se sjetio uključiti neki “stručni” Partizanov komentator koji je narušio i svoj i ugled kluba.

Taj čovjek ni u jednom momentu nije pričao o dešavanjima na terenu, nego “mlatio” kojekakve nebuloze. Naprimjer, nekih 65 hiljada puta je ponovio da je Mladost seoski klub i da je Partizan to trebao riješiti sa 3-4:0 već do 60. minute utakmice.

U jednom momentu je čak rekao i da ne zna niti jedan tim iz Bosne i Hercegovine osim Sarajevo i Željezničar. Partizan je na ovoj utakmici dobio dva crvena kartona, a on je za to okrivio sudije.

Također, prozivao je i sudije u Srbiji i govorio da im je Crvena Zvezda omiljeni klub, te da im treba pokliniti dres. Istakao je i da je Partizan jedini klub u Evropi kojem se ne sviraju penali (iako su postigli prvi gol protiv Mladost iz penala) te da se protiv njih izmišljaju penali.

Blamažu od prijenosa završio je u 90. minuti kada se Anšušić nakon sudara sa golmanom Stojkovićem zamalo onesvijestio. Anđušić se pridigao, prišao da se izvini Stojkoviću, a komentator je rekao: “Šta ovaj sad nešto tu priča?”

Prijenos jedne ovakve utakmice bi sigurno uradilo bolje neko dijete iz osmog razreda osnovne škole. Blamaža!