Monza: Proveo sam više od pet godina u Zagrebu u “Ludnici”

zg-monza

Poznati kakanjski narodnjak Muzafer Gađun zvani Monza se muzikom bavi od malih nogu.

On je od onih pjevača starog kova koji su svoju praksu i zanat stekli i ispekli višegodišnjim trudom radom u kafani i kako se narodski kaže; mukotrpno tezgarili. Svoj muzički put Monza gradi već punih petnaest godina gostujuči po lokalima i ovdašnjim objektima gdje god ga put navede.

On godinama radi i svoje nove numere vježba sa bendom “Brothers” u čijem sastavu svira ekipa braće, klavijaturista Edin i bubnjar Enijad Dželalić. Muzafer nam je jednom prilikom našeg zajedničkog susreta istakao:

“Za razliku od ovih današnjih uslova i mogućnosti, naoglog razvoja tehnologije i prilike koje imaju mlađi izvođači, kod nas nije bilo ni slično. Recimo ja sam uvijek vježbao sam.

Gledao sam pjevače na običnim kasetama a na TV-u rijetko i kad se stigne, gledao sam kako to rade pjevači i ponavljao, međutim danas kada je zavladao svijet interneta i kada praktično imate gotove matrice koje prave klinci, to je sasvim nešto novo i lakše.

Pomenuti bend “Brothers” i ja kao vokalni solista smo zajedno počeli prije više od 10.godina. Bili smo kao jedna nerazdvojna, uhodana ekipa a radili  smo aktivno jedno izvjesno vrijeme, a ja sam potom otišao u Zagreb da radim, da pjevam u jednoj od najjačih diskoteka a zove se “Ludnica” gdje sam ostao punih šest godina, da bi nakon mog povratka u BIH ponovo počeli zajedno.

Osik toga boravio sam u Švicarskoj, uglavnom radim povremeno ali više sam pažnje posvetio porodici i svom rođaku Velidu Handžiću da se i on malo probije”, za naš portal dodao je Monza.

kakanjinfo.com