Nermina Jašarspahić u finalu Perwoll New Generation 2016“

Nermina Jašrspahić ne jednoj od modnih revija u Kaknju

Mlada kakanjka među  finalistima  “Perwoll New Generation 2016”

Modna agencija ABC Models je na svojoj oficijelnoj facebook stranici objavila konkurs za takmičenje. Naime, riječ je o konkursu projekta Perwoll New Generation, koji organizuje Udruženje manekena i modnih kreatora BiH i u izvršnoj produkciji agencije Abc Models Mgmt, koja je u toku 2015 godine dobitnik međunarodnog priznanja poboljšanja kvalitete kulture u zlatnoj kategoriji za doprinos razvoja BH modne scene i međunarodne nagrade za kvalitet kao najbolje model management agencije u Bosni i Hercegovini i Istočnoj Evropi. Ovogodišnje teme konkursa su „Fashion a look back“ („Nazad u prošlost“) i „Fashion Forward“ („Naprijed u budućnost“). Nermina se dizajnom i izradom odjeće bavi već više od pola godine i saznavši za pomenuti konkurs odlučila je da se prijavi.

U međuvremenu prije nekoliko dana izabrani su finalisti, a među njima i ime mlade kakanjke.

Izabrani finalisti konkursa za mlade BH dizajnere „Perwoll New Generation 2016“

Finalisti konkursa za mlade dizajnere „Perwoll New Generation 2016“, koji će se održati u sklopu 36. Nivea BH Fashion Week Sarajevo početkom aprila su: Aleksandra Cvetičanin, Alen Plančić, Armin Ćosić, Amra Alibabić, Amar Migalo, Dragana Todorović, Edina Sipić, Gorana Pantić, Jelena Gvozden, Lejla Bjelak, Mario Vijačkić, Nermina Jašarspahić, Patricia Prskalo, Franceska Valentina Sabljić, Selma Bijedić, Slađana Zgonjanin, Tina Tubin, Tihana Todić i Vedrana Matošević.

detalj sa takmičenja u Perwoll New Generation 2016“

Mama kao uzor od malih nogu!

„Ja sam presretna što mogu pokazati svoj talenat i što je postao prepoznatljiv. Mama taj posao radi već dugi niz godina i od malih nogu sam se i ja počela zanimati za to, te vremenom stekla sam neko iskustvo u dizajniranju i samom šivenju. Obzirom da je za jednu temu dozvoljeno maksimalno 5 modela, odlučila sam predstaviti se sa obje teme. Za prvu temu sam odabrala period 50-ih godina, prošlog vijeka. Ova kolekcija odiše ženstvenošću i elegancijom, te je kao takva prožeta bojama i dezenima karakterističnim za spomenuti period. Kolekcija koja predstavlja drugu temu je futuristička, ali nosiva i mladalačka, i predstavlja moje viđenje mode u budućnosti“, kazala je Nermina koja osim dizajniranja odjeće, u slobodno vrijeme izrađuje i nakit i slične modne dodatke.

promo poster konkursa