Osam miliona KM: Premijer Novalić čestitao Lani Pudar, pozvao da se ubrza izgradnja bazena u Mostaru

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je novi veliki uspjeh najboljoj bh. plivačici, šesnaestogodišnjoj Lani Pudar, koja je danas u finalu utrke na 200 metara delfin na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti osvojila šesto mjesto.

– Naš dragulj iz Mostara i danas je zasijao na svjetskom tronu. Najsjajnija Lana, čestitke od sveg srca i, po ko zna koji put, da ponovim, hvala ti, ponosu naše domovine – poručio je premijer Novalić.

Istakao je da su uspjesi poput Laninog, ujedno obaveza vlastima da se oduže svojim najboljim ambasadorima države Bosne i Hercegovine u svijetu, a kakav je i šesnaestogodišnja mostarska plivačica.

Također, premijer je pozvao na što bržu izgradnju gradskog bazena u Mostaru za koji je Vlada Federacije BiH osigurala ove godine osam miliona KM u Budžetu FBiH.

– Očekujem da ćemo uskoro imati povratnu informaciju od gradskih vlasti Mostara o tome dokle se stiglo sa pripremama izgradnje mostarskog bazena za koji je Vlada Federacije BiH izdvojila osam miliona KM. Novac smo osigurali, pozivam ih da požure. Nema vremena za čekanje. Naši talenti ne zaslužuju da čekaju – izjavio je premijer Novalić.

Faktor