Pjanić: Protiv Gibraltara na poluvremenu moramo voditi dva, tri gola razlike

“Favoriti smo, igramo kod kuće i moramo pobijediti. Neće biti lako jer se u nogometu nikad ne zna. Moramo ozbiljno shvatiti Gibraltar i ne bismo trebali imati problema. Moramo riješiti utakmicu što ranije i nakon poluvremena već voditi sa dva, tri pogotka razlike. Moramo odigrati pametno i završiti susret bez kartona i spremiti se za Grčku”, kaže Pjanić, koji je poželio dobrodošlicu novim igračima među Zmajeve.

“Dolazak novih igrača je pozitivan za nas. To je i njima velika mogućnost da se uklope u ekipu. Selektor je odabrao najbolje igrače trenutno koji su u najboljoj formi i svi su tu zasluženo. Svi su bitni za buduće rezultate reprezentacije”, rekao je Pjanić, koji je reprezenattivno okupljanje iskoristio za posjetu na Ilidži Juventus Akademiji, gdje se družio sa polaznicima koji su mu uručili i tortu.

“Lijepo je biti sa djecom koja igraju nogomet. Meni je drago igrati u Juventusu i ova Akademija daje mogućnost djeci da se dokažu pošto imaju dobre trenere. Imat će mogućnost i da se dokažu u Italiji. Ovo je lijepa priča i pozitivna za svu djecu”, rekao je Pjanić.

(klix.ba)