Predivna i emotivna “gala” večer u Kaknju : Osobe sa invaliditetom bile u ulozi organizatora, modela, konobara, predavača . . .

Novogodišnja gala večer Fondacije Muharem Berbić je realizovana u sklopu projekta “Od marginalizacije do uključenosti” koji je podržan od strane Općine Kakanj, a čiji je osnovni cilj doprinijeti soci-ekonomskoj i društvenoj uključenosti marginaliziranih grupa, a posebno osoba s invaliditetom.


Svjesni smo činjenice da se osobe s invaliditetom suočavaju s brojnim životnim izazovima, a svakako jedan od najvećih jeste i pronalazak zaposlenja.

Upravo kroz ovaj projekat želimo promovisati socijalno poduzetništvo kao način zapošljavanja osoba s invaliditetom. Zbog toga je ova aktivnost trebala da predstavi brojne mogućnosti osoba s invaliditetom te smo ih sinoć zaposlili kao modele, konobare, prodavače, ali i organizatore same aktivnosti.

Sam projekat se realizuje u partnerstvu sa Udruženjem ZAGRLJAJ i JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona.