PREMIJERKA MEHMEDIĆ RAZGOVARALA S PREDSTAVNICAMA LOKALNE FONDACIJE ZENICA

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić razgovarala je s predstavnicama Lokalne fondacije Zenica Amrom Smriko i Zerinom Čolaković o aktivnostima i planovima ovog udruženja, koje od 2020. godine radi na projektima važnim za razvoj lokalne zajednice s fokusom na osnaživanje mladih žena.

Lokalna fondacija podržava inicijative i ideje koje doprinose razvoju Zenice i povećanju kvaliteta života u zajednici, kao što su inicijative iz oblasti očuvanja zdrave životne okoline, ulaganja u obrazovanje, podrške kulturi i umjetnosti, unapređenja javnih prostora i razvoja sporta, a sredstva za finansiranje projekata osigurava iz donacija pojedinaca, društveno odgovornih kompanija i partnerskih organizacija.

Premijerka Mehmedić je istakla da Vlada Zeničko-dobojskog kantona podržava rad i jačanje nevladinog sektora, koji je važan faktor u razvoju svake države i društva, te se zahvalila Lokalnoj fondaciji Zenica što svojim radom i kvalitetnim projektima daje veliki doprinos unapređenju stanja u Zenici.

Press služba ZDK