U krcatoj sali OO SDA Kakanj s pažnjom oslušana tribina vaiza ef. Husejna Čajlakovića: “U susret Ramazanu”

U organizaciji Asocijacije mladih SDA Kakanj, a u saradnji sa Asocijacijom žena SDA i Asocijacijom Fatma Kakanj uz podršku rukovodstva OO SDA Kakanj, u sali OO SDA Kakanj večeras u krcatoj sali prostorija SDA oslušana i održana tribina pod nazivom „U susret Ramazanu“.

Gost/predavač je bio bosanskohercegovački imam, hafiz i vaiz Husejn ef. Čajlaković. Tribina je počela učenjem Kur'ana od strane člana AM Huseina Sarača. Moderator tribine je bila Dinka Čizmić, koja je na samom početku pozdravila prisutne i zaželila im dobrodošlicu.

Prisutnima se obratila i predsjednica AM Dalila Marušić ističući da je ovo samo jedna od aktivnosti koje AM planira da sprovede kada je u pitanju konkretno mjesec Ramazan.


Potom je riječ dobio Hfz. Husejn ef. Čajlaković koji je na njemu svojstven način održao predavanje ističući između ostalog važnost nadolazećeg mjeseca Ramazana.

Snimak cijele večerašnje tribine možete pogledati na facebook stranici Asocijacija mladih SDA Kakanj koji je uživo po prvi put prenošen iz prostorija naše stranke.

Kakanjinfo.com