Rebalansom budžeta općine Kakanj izdvojeno 540.000,00 KM za projekat toplifikacije prigradskih naselja u Kaknju

Rebalansom budžeta općine Kakanj izdvojeno 540.000,00 KM za projekat toplifikacije prigradskih naselja u Kaknju, do danas u rekonstrukciju postojeće mreže uloženo oko 3 miliona KM, bez obzira na brojne izazove Kakanj nije postao grad-slučaj u pogledu grijanjaNa 44. sjednici Općinskog vijeća Kakanj koja je održana danas, 540.000 KM je usmjereno na projekat toplifikacije prigradskih naselja u Kaknju.

Javno preduzeće “Grijanje” posjeduje investiciono-tehničku dokumentaciju za toplifikaciju MZ Povezice, pa je ovo područje među prvima za nastavak toplifikacije.Općina Kakanj i JP “Grijanje” su pokrenuli i proceduru obezbjeđenja projektne dokumentacije za toplifikaciju prigradskih naselja Plandište, Mile, Varda, Slijevnice, Bare, Kakanj 2 i Zgošća. Proteklih nekoliko godina intenzivno se radilo i na rekonstrukciji mreže grijanja.

Općina Kakanj i JP “Grijanje” su u svrhu rekonstrukcije glavnog vrelovoda izdvojili više od 2.200.000 KM.Osim toga, JP “Grijanje” je svake godine iz vlastitih sredstava izdvajalo značajna sredstva za rekonstrukciju toplovodnog sistema i opreme u toplotnim podstanicama. Do sada je u ovu svrhu uloženo oko 700.000 KM.