U Kaknju “sistem” za izdavanje ličnih dokumenata “ne radi” već sedmicu!?

Građani se već sedmicu žale da sistem za CIPS često u padu i da ne radi!

Kako samo saznali problemi koje imaju građani Kaknja, ali i još četiri općine u Zeničko-dobojskom kantonu, kao i u Hercegovini izazvani nestankom električne energije na objektima koji su u vezi sa sistemom CIPS.

Građane Kaknja koji su ovih dana pokušali dobiti uslugu izdavanja jednog od dokumenata koji se izdaju putem sistema CIPS dočekala je obavijest „Sistem ne radi“. I tako je već danima, a da građanima u tom gradu niko ne zna ili ne želi reći kada će sistem „proraditi“. Slična situacija, kako saznajemo trajala je i nekoliko dana u Hercegovini. Nakon reakcije građana, stigle su i prve informacije:

“Odsijek za administraciju Kakanj MUP-a ZDK u posljednjih sedam dana nije u mogućnosti izvršavati svoje usluge izdavanja dokumenata za pravna i fizička lica. Za lokalne medije su imali informaciju da e zbog snježnog nevremena onemogućeno napajanje električnom energijom releja a da usljed tehničkih problema Odsjek za administraciju Kakanj nema komunikaciju sa drugim administritivnim tijelima. Objavili su putem društvenih mreža da su ekipe za intervenciju na terenu te se uspostava rada mreže a rješenje se nazire početkom iduće sedmice”, obasnili su iz Agencije.

Arif Nanić, direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podatak je za portale kazao da su problemi koje imaju građani Kaknja, ali i još četiri općine u Zeničko-dobojskom kantonu, kao i u Hercegovini izazvani nestankom električne energije na objektima koji su u vezi sa sistemom CIPS.

-Prema informacijama koje ima Agencija do problema s nestankom električne energije na tim objektima došlo je zbog nevremena u proteklim danima ,a koje je uzrokovalo određena oštećenja. Ekipe su na terenu i problemi u Hercegovini su otklonjeni, a oni u Kaknju i ostalim gradovima u ZE-do kantonu trebali bi biti otklonjeni najkasnije do petka- kazao je Nanić.