Upriličen koncert u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci pod pokroviteljstvom Općine Kakanj i načelnika Nermina Mandre

Franjevački samostan u Kraljevoj Sutjesci, povodom proslave patrona samostana i župe Sv. Ivana Krstitelja, organizirao je 21.6.2018. godine koncert na kojem je nastupio Bartolomej Stanković, te gost fra Emanuel Josić (tenor).

Na programu koncerta bila su djela za klavir, orgulje i glas kompozitora Johanna Sebastiana Bacha, Georga Friedricha Händela, Ludwiga van Beethovena, Césara Francka, Borisa Papandopula, Franje Dugana, Milana Jeličanina i Samira Fejzića.

Posebnost koncerta bile su izvedbe djela kompozitora-bosanskih franjevaca: fra Nenada Dujića, fra Slavka Topića i fra Ive Markovića.

Osim na klaviru i velikim orguljama, Bartolomej Stanković je interpretirao i djelo Franje Bosanca (Franciscus Bosinessis, 15. stoljeće)
na najstarijim portativ-orguljama u Bosni i Hercegovini (19.stoljeće), a koje se čuvaju u Crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Kraljevoj Sutjesci.

Publika je bila oduševljena izvedbama Bartolomeja Stankovića, a posebnu radost i oduševljenje izazvala je izvedba “Bosanske elegije” koju je na kraju koncerta izveo fra Emanuel Josić.

Generalni pokrovitelj koncerta bila je Općina Kakanj i općinski načelnik Nermin Mandra. Sponzori koncerta bili su Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, AB Petrol d.o.o. Kakanj, Moj San Kakanj, DSM-Trade d.o.o. Kakanj i Tvornica cementa Kakanj.