Više od 600 trkača istrčalo noćni polumaraton u Tuzli

 

U muškoj konkurenciji rutu dugu 21,1 kilometar pretrčao je Srđan Samardžić iz Bosne i Hercegovine za 1:15:02 sati, dok je među ženama najbrža bila Sonja Stolić iz Srbije koja je do cilja stigla za 1:21:24 sati.

U muškoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Slaviši Buniću iz BiH (1:17:22), dok je trećeplasirani Alija Imamović, također iz naše zemlje (1:17:23).

U ženskoj konkurenciji druga je kroz cilj prošla Lucia Kimani, bh. atletičarka porijeklom iz Kenije (1:21:45), dok je treća pozicija pripala Jeleni Kosić iz BiH (1:30:00).

“Start je bio u kompleksu Panonskih jezera u Tuzli, a učesnici su potom trčali do skvera te kroz ulicu VI Bosanske brigade – Stadion Tušanj – Siporeks – Elektrotehnička škola – SKPC Mejdan – ulica Bosne srebrene – zgrada SodaSo – Franjevačka ulica – Pozorišna ulica -Turalibegova ulica – ulica Maršala Tita – Aleja Alije Izetbegovića – Mala pijaca – ulica Druge tuzlanske brigade – ulica Kulina Bana – nekadašnja zgrada Muzičke škole u Tuzli – Džindijska ulica – kompleks Panonskih jezera (cilj, op.a.)”, opisao je rutu za Klix.ba Suad Suljić, predsjednik Atletsko-rekreativnog kluba “Rekreativci”.

Inače, sinoćnjom trkom koja je održana pod geslom “Pokaži da možeš” BiH se nakon Srbije upisala kao druga zemlja regije u kojoj je održan noćni polumaraton.

U okviru ovog sportskog događaja koji je plijenio pažnju brojnih građana Tuzle, pored polumaratonske upriličena je i FunRun trka u dužini od pet kilometara.

Trka je organizovana u cilju motiviranja građana za rekreativno bavljenje sportom, ali i preuzimanju brige o vlastitom zdravlju, a učestvovalo je blizu 200 osoba.

Pobjednik FunRun trke je Aleksandar Dolić, drugo mjesto pripalo je Davoru Vidoviću, dok je trećeplasirani Mladen Samardžić, navodi Klix.