Zavirili smo na probu koncerta domaće filmske muzike “Bilo jednom na Balkanu” – Slika i zvuk za pamćenje

plakat-01

24. novembra u velikoj sali Doma kulture sprema se veliki koncert, spektakl, slika i zvuk za pamćenje. Riječ je o projektu o kome već svi pričaju, projekat koji nosi naziv “Bilo jednom na Balkanu”, na kome vrijedni tim JU KSC Kakanj vrijedno radi već dva mjeseca.

Bili smo na licu mjesta i svi se slažu da su i probe zaista slika za pamćenje a tek zvuk. Više od 100 izvođača će, vjerujemo oduševiti publiku svirajući kultnu muziku iz filmova “Otpisani”, “Underground”, “Nafaka”, “Gori vatra”, “Ničija zemlja”, “Remake”, “Kod amdiže Idriza”, “Ivkova slava”, “Ko to tamo peva”, “Sjećaš li se Dolly Bell”, “Otac na službenom putu”, “Zona Zamfirova”, “Kuduz”  te TV serijala serijala “Vratiće se rode”, “Bolji život”, “Vruć vetar”, “Salaš u malom ritu”, “Petrijin vijenac” i “Sivi dom”. Riječ je o projektu koji se bavi muzikom, glumom, riječju, slikom, umjetnošću odnosno svim djelatnostima koje spadaju u domen rada JU KSC Kakanj.

U prethodna dva dana uslijedile su probe sa bendom iz Zenice, horom “Bostan”, Damirom & Reksijem iz “Auto – Stopa”, sa poznatim harmonikašem Pogorelićem, probe sa gradskim horom KUD “Fadil Dogdibegović”, tamburašima iz Kraljeve Sutjeske na čelu sa Tomom Matarem i mnogim drugim.

U realizaciju projekta, pored JU KSC, uključeno je još nekoliko različitih organizacija; UG “AlternativE” lokalno kulturno-umjetničko društvo, muzički bendovi, Gradski hor, Hor “Bostan”, Crkveni hor, Dramski studio Kakanj, Škola glume Kakanj, Rudarska limena glazba, Tamburaški orkestar i drugi.